Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Joanne Shaw Taylor - White Sugar (2009) Blues rock



Η Joanne Shaw Taylor είναι γεννηθείς το 1986 και παίζει τα blues! Την ανακάλυψε στα 16 της ο Dane Stewart (Eurhythmics) και την πήρε μαζί του σε περιοδεία στην Ευρώπη.
Το “White Sugar” είναι το ντεμπούτο της που κυκλοφόρησε το 2009. Ξεκινώντας με το “Going Home” που έχει ρυθμό και πάθος διαπιστώνουμε ότι εκτός από μαστόρισσα στην κιθάρα έχει και πολύ καλή φωνή (κοντά στη Joss Stone). Το άλμπουμ καλύπτει διάφορες διαθέσεις blues rock σε ύφος και ταχύτητα. Έχει cool slow κομμάτια (Just another world, Heavy heart), έχει ηλεκτρικό rocking blues που ανεβοκατεβάζει ταχύτητες με ωραίο solo (Bones) και φυσικά ερωτική μπαλάντα με 2 (!) solo παρακαλώ (Blackest Day).
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και funky ρυθμοί και ταξιδιάρικο rock (ξέρετε, driving καταστάσεις). Πάνω απ’ όλα όμως είναι blues και το τοπ κομμάτι του δίσκου είναι το “Time has come” με το 3λεπτο (ο Χριστός και η Παναγία) solo του.
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η Joanne Shaw Taylor έχει χάρισμα! Είναι από τις περιπτώσεις που ήταν γραφτό να την ανακαλύψει κάποιος. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή της , γιατί πολύ απλά θα ήταν δυστυχισμένη. Με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω, θεωρώ ότι είναι ένας θηλυκός Stevie Ray Vaughan, από τον οποίο και έχει επηρεαστεί  φουλ  στο παίξιμο.
Παραθέτω video που παίζει live το “Time has come” και όχι την studio εκτέλεση για να την απολαύσετε σε όλο της το μεγαλείο.
Δίνει νόημα στη γνωστή φράση “παίζει παπάδες”. Αν προσέξετε καλά θα δείτε και θα ακούσετε καλόγριες και μοναχούς αλλά και καθολικούς και βουδιστές.
Καλή ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου