Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

"Tsumetai Nettaigyo" Cold Fish (2010) Horror drama



Σημείωση: Ακατάλληλο κάτω των 18!
Έως και πρόσφατα που κατάφερα να παρακολουθήσω το Cold Fish, είχα φτιάξει μια μίνι προσωπική νοσηρή (αρρωστημένη, extreme πείτε το όπως θέλετε), λίστα με τα “Inside”, “Calvaire” και τα Hellraiser I και II.
Το Cold Fish προστέθηκε σε αυτές τις ταινίες και σας προ(σ)καλεί να το παρακολουθήσετε.
Ο χαμηλών τόνων Syamoto θα βρεθεί υπόχρεος στον Murata όταν ο δεύτερος θα μεσολαβήσει για να αφεθεί ελεύθερη η έφηβη κόρη του πρώτου, η οποία σε μια κακή στιγμή θα κλέψει από ένα κατάστημα. Αν ήταν απλά μια κακή στιγμή, δεν είναι τόσο σίγουρο αφού μισεί θανάσιμα την σέξι μητριά της και τα οικογενειακά προβλήματα είναι έντονα. Ο Syamoto δεν έχει τον έλεγχο της οικογένειάς του και της ζωής του. Ζει μια μονίμως προβληματική καθημερινότητα και η εμφάνιση του Murata στη ζωή των τριών τους αρχικά μόνο σαν μεγάλη τύχη μπορεί να εκληφθεί. Ενώ ο ίδιος έχει μαγαζί με ενυδρεία, ο Murata είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας με ενυδρεία και σπάνια εξωτικά ψάρια. Είναι όμως ο Murata αυτό που φαίνεται; Και στο κάτω κάτω πόσα μπορεί να κρύβει αυτός και η σέξι (άλλη μια!) ερωμένη του; Πάρα πολλά σε αυτή τη διεστραμμένη ιστορία τρόμου. Ο Syamoto εκτός από βοήθεια για την κόρη του, θα δεχθεί και επαγγελματική πρόταση συνεργασίας, και η κόλαση θα ανοίξει τις πύλες της…
Το υπερβολικό παίξιμο των ηθοποιών, οι δυνατές φωνές και ειδικότερα ο Murata δίνουν την αίσθηση ότι ο πρωταγωνιστής μας ζει μια φάρσα και ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί ο παρουσιαστής κάποιας ανάλογης εκπομπής να του δείξει την κάμερα! Σε αυτό βοηθάει και η ντοκιμαντερίστικη  και ωμή σκηνοθεσία του Shion Sono.
Το κλίμα στην ταινία περνάει από το θρίλερ με serial killer, σε μαύρη κωμωδία, σε gore, σε δράμα… Η αφήγηση είναι απλή και κατανοητή και οι ρυθμοί αργοί (ειδικά στο πρώτο μέρος).
Τα πάντα όμως εκφράζονται μέσω της υπερβολής και αν αφαιρέσουμε το αίμα και τη βία, αυτό που απομένει είναι μια σκληρή ιστορία ενηλικίωσης. Ο Syamoto θα ξεγυμνωθεί, θα εξευτελιστεί και θα αναγεννηθεί.
Η ταινία είναι εξαιρετικά δυνατή στην παρακολούθηση (πολύ gore) και δεν συνίσταται σε ανυποψίαστους.
Ειδικότερα το δεύτερο μέρος καθώς και όλη η αίσθηση σέξι σαπίλας (!!) και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, δεν είναι για όλους.
Τρομακτικό, ενοχλητικό, ανήθικο, σχεδόν αδύνατο να παρακολουθηθεί. Αν είστε fan μην το χάσετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου