Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

"San Taam" Mad detective (2007) Thriller, Drama

Mad detective


Ο ντετέκτιβ Chan Kwai-Bun (Lau Ching-Wan) έχει την ικανότητα να εξιχνιάζει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει, χάρη στη διαίσθησή του, τη συνδυαστική του ικανότητα και βάζοντας τον εαυτό του στη θέση του θύματος. Έντονη και ιδιαίτερη προσωπικότητα θα υποκύψει στο διαταραγμένο (αλλά κατά τα άλλα ικανότατο) μυαλό του και θα αποτρελαθεί (ακριβέστατος ο τίτλος). Θα αποσυρθεί από το σώμα, ως την ώρα που θα ζητηθεί η βοήθειά του, από τον θαυμαστή του Ho Ka-On (Andy On), επίσης ντετέκτιβ. Ο Ho Ka-On προσπαθεί να εξιχνιάσει συγκεκριμένες δολοφονίες οι οποίες από ότι φαίνεται, έχουν σχέση με την εξαφάνιση ενός αστυνομικού πριν κάποια χρόνια. Ο Chan Kwai-Bun θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τους δαίμονές του για να βοηθήσει και ο Ho Ka-On να συνεργαστεί με ένα τρελό! Κοινός τους στόχος: Να εξιχνιάσουν το μυστήριο πάση θυσία. Το αν θα τα καταφέρουν και αν θα αντέξουν μέχρι το τέλος, θα το παρακολουθήσει ο θεατής στα 89 λεπτά αυτού του ευφυέστατου ασιατικού θρίλερ.
Το Mad Detective φέρνει μεγάλη φρεσκάδα στο χώρο του αστυνομικού θρίλερ, χάρη σε ένα πανέξυπνο σεναριακό εύρημα. Ο Chan Kwai-Bun έχει την ικανότητα να βλέπει τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων και τις προσωπικότητες οι οποίες τον αποτελούν. Τις βλέπει όλες σαν ξεχωριστές οντότητες. Βλέπει τις μεταξύ τους συνομιλίες, διαφωνίες που οδηγούν στις τελικές αποφάσεις των πράξεων του κάθε ανθρώπου. Κανείς δεν τον πιστεύει φυσικά και ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να ζει με αυτή την κατάρα.
Το Mad Detective δεν είναι άλλο ένα αστυνομικό ταινιάκι μυστηρίου. Διαφορετικό, με μια σχεδόν συγκινητική κεντρική φιγούρα, που είναι καταδικασμένη να γνωρίζει την αλήθεια που βρίσκεται μέσα στον καθένα.
Κάτι σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι η ταινία απαιτεί την απόλυτη συγκέντρωση του θεατή γιατί μπορεί να μπερδέψει και να μην είναι εύκολη στην παρακολούθηση. Η μυστηριώδης πλοκή, ο συνδυασμός των φόνων, η ταχύτητα και η παρουσίαση των προσωπικοτήτων χρειάζεται καθαρό μυαλό και αφοσίωση για να μη χαθείτε (τουλάχιστο στο πρώτο μέρος).
Μια ανατρεπτική και ενδιαφέρουσα ταινία από την πρωτοπόρο κινέζικη-ασιατική σχολή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για ένα συναρπαστικό Σάββατο εντός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου