Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

20ο Rockwave Festival - 20/6/2015 - Robbie Williams, Kovacs, Ex Girlfriend's Perfume, Inconsistencies



Πολύς κόσμος όταν έμαθε ότι ο Robbie Williams θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Terra Vibe για τα 20ά γενέθλια του RockWave Festival δυσανασχέτησε, απογοητεύθηκε, γενικά δεν το πήρε και πολύ καλά. Και αυτό γιατί ο Robbie γνωστός από το boy band των 90’s Take That, έχει τη φήμη ενός pop σταρ, με μάλλον γλυκανάλατα τραγούδια και στυλ που δεν ταιριάζει στους ροκάδες. Κι όμως, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 ο Robbie Williams αποδείχθηκε πολύ ροκ! Προσέφερε ένα άρτιο show απ’ όλες τις απόψεις και απόδειξε ότι ροκ είναι αυτός που σέβεται τη μουσική και αυτό που κάνει το κάνει με πάθος!
Η βραδιά προμηνύονταν εξαιρετική. Ήταν η δεύτερη μέρα του RockWave σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με διαφόρων ειδών happenings σε περίπτερα μετά την είσοδο και στο μικρό stage του Terra Vibe.

Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να ακούσω όλα τα συγκροτήματα πριν το μεγάλο όνομα. Στην αναμονή στην είσοδο του συναυλιακού χώρου ακούγονταν οι Ex Girlfriends Perfume, οι οποίοι είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό του Jumping Fish της Cosmote (χορηγού της εκδήλωσης) απ’ όσο διάβασα στην επίσημη ιστοσελίδα του RockWave και πριν από αυτούς οι Inconsistencies. Το τρίτο όνομα στο line up ήταν η Sharon Kovacs. Με μια πολύ καλή φωνή (θαρρείς και τραγουδά μαύρη ερμηνεύτρια) και ιδιαίτερη μουσική, τραγούδησε την επιτυχία της My Love καθώς και ορισμένες διασκευές όπως το Diamonds are Forever και μας κράτησε συντροφιά για κάτι παραπάνω από μια ώρα μέχρι να εμφανιστεί ο σταρ της βραδιάς.
Και έφτασε η μεγάλη ώρα! Πριν ανέβει στη σκηνή, το πρώτο μήνυμα που εμφανίστηκε ήταν «is it anybody out there?», φράση την οποία έχει φωνάξει ο ίδιος το 2003 σε συναυλία στο Knebworth και φυσικά είχε γίνει χαμός! (Δείτε εδώ).
Εν συνεχεία ρώτησε το κοινό αν είναι έτοιμο να τον υποδεχθεί και εμφανίστηκε σε ένα κόκκινο φόντο με σμόκιν και λευκά γάντια. «Yasu motherfucker» ήταν η πρώτη φράση που ξεστόμισε καθώς μπήκε στη σκηνή. Το πρώτο τραγούδι που έπαιξε ήταν το Let me Entertain You και αυτό ακριβώς έκανε! Μας διασκέδασε για σχεδόν 2 ώρες. Μας κατέπληξε, μας γοήτευσε, μας ενθουσίασε, μας θύμισε τι σημαίνει πραγματικός μουσικός!
Η συναυλία του τα είχε όλα! Υπέροχες ερμηνείες, ωραία σκηνικά, κουβέντα με το κοινό, πολύ χιούμορ, αρκετή τρέλα, ένα σύντομο βιογραφικό του, μια φαν στη σκηνή για να τον βοηθήσει στο σκηνικό του τραγουδιού Candy, τον πατέρα του Pete Williams με τον οποίο τραγούδησαν μαζί, είχε U2, Queen, Frank Sinatra, Oasis. Είχε μια «συγνώμη» που δεν είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα για συναυλία, μια υπόσχεση για την επόμενη εμφάνισή του εδώ. Και φυσικά είχε ένα ενθουσιώδες κοινό που τον περίμενε πως και πως και δεν το απογοήτευσε καθόλου. Με μια καθαρότητα στη φωνή και με μια μπάντα με την οποία συνεργάζεται χρόνια και προσέφερε ΜΟΥΣΙΚΗ πέρα από το θέαμα.
Το βράδυ του Σαββάτου τραγούδησε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του και νομίζω ότι ευχαριστήθηκε αρκετά που το κοινό γνώριζε σχεδόν όλα τα τραγούδια του. Feel, Me and My Monkey, Angels, Candy. Αλλά και όσοι δεν ήξεραν τα τραγούδια του διασκέδαζαν πολύ, χόρευαν, ζητωκραύγαζαν, χειροκροτούσαν.  Αντάμειψε και τους πιο ροκ με το Bohemian Rhapsody… Και τι δεν είπε, και τι δεν έκανε!
Έχει ταλέντο, είναι performer, αγάπα αυτό που κάνει, είναι νέος ακόμα και έχει χρόνια μπροστά του να κάνει και άλλα πολλά και πολύ καλά. Δεν είναι τυχαίο που μόνο αυτός ξεχώρισε και έκανε καριέρα από τους Take That. Έκανε αρκετές επιτυχίες, κάποια στιγμή χάθηκε από το προσκήνιο μιας και είχε μπλέξει με ναρκωτικά, επανήλθε, πειραματίστηκε, τραγούδησε swing, επανενώθηκε με τους Take That ευτυχώς για πολύ λίγο, και στη συνέχεια η καριέρα του άρχισε και πάλι να απογειώνεται. Μέρος των παραπάνω τα ανέφερε κι ίδιος στο σύντομο βιογραφικό που μας παρουσίασε.
Ήταν μια υπέροχη βραδιά, ένα άψογο θέαμα, μια εκπληκτική συναυλία! Κρίμα για όσους δεν ήρθαν να τον δουν λόγω της ταλαιπωρίας που έχουν τραβήξει σε προηγούμενες συναυλίες στο Terra Vibe. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ήμουν σε ένα δίλημμα αλλά αποφάσισα να πάω γιατί ένας είναι ο Robbie και δεν το μετάνιωσα καθόλου!
Μας υποσχέθηκε ότι σε 18 μήνες θα ξανάρθει. Ξέρετε τι σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή; «Ευτυχώς που μας το είπες, να το πούμε και στους φίλους και έρθουν οπωσδήποτε την επόμενη φορά». Γιατί μια φορά στη ζωή σου αξίζει να έχεις δει τον Robbie Williams live!

Κείμενο : JoJo

Φωτογραφία : Καίτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου