Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Thunder - Wonder Days (2015) Hard rock


Οι Thunder γνώρισαν σχετική επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και στις αρχές των 90΄s, με τα δύο πρώτα άλμπουμ τους. Καλοπαιγμένο British hard rock που όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια σε ποιότητα. Αναπόφευκτα μετά από κάποια μέτρια άλμπουμ ήρθε η διάλυση. Στη συνέχεια επανασυνδέονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και παραμένουν ενεργοί, κυκλοφορώντας αισίως οχτώ studios albums συνολικά.
Όπως και να έχει, είναι πολύ πιθανότερο (πολύ όμως) ακούγοντας τη λέξη “Thunder”, να σας έρθει το “Thunderstruck” των AC/DC, ή κάποιο άλογο φαβορί σε ιπποδρομία (go Thunder go!!).
Και να που εν έτη 2015 κυκλοφορούν το ένατο δίσκο τους και μία από τις top five κυκλοφορίες του είδους για τη χρονιά που διανύουμε.
Το κυριότερο χαμένο συστατικό είναι η έμπνευση. Έντεκα τραγούδια, κανένα filler. Η έμπνευση συνδυάζεται με την προσεγμένη παραγωγή και τις δυνατές κιθάρες, αλλά εκεί που πρέπει να τους παραδεχτούμε είναι στις λεπτομέρειες. Άριστη χρήση γυναικείων φωνητικών, μόνο όταν χρειάζεται, αριστοτεχνική τοποθέτηση των μπαλάντων ώστε η ροή του άλμπουμ να είναι απολαυστική (στις θέσεις 3, 6 και 8). Και προσήλωση στο να διασκεδάσουν, άρα πετυχημένα ρεφραίν και αλλαγές μέσα στα τραγούδια που κρατάνε το ενδιαφέρον.
Σημειώστε ότι έχουμε και ποικιλία στην ταχύτητα των τραγουδιών και ιδού λοιπόν, η μαγική συνταγή για έναν πολύ καλό hard rock δίσκο.
Αναλυτικότερα, τα πιο σημαντικά τραγούδια του άλμπουμ, αν και θα επαναλάβω ότι αξίζει στην ολότητά του είναι:
"Wonder Days": Ιδανικό άνοιγμα.
"The Thing I Want": Απαραίτητο σε live.
"The Rain": Led Zeppelin και Bon Jovi together.
"The Prophet": Το σκληρότερο κομμάτι, Preistiko.
"Broken": Αν κυκλοφορούσε στα 80΄s, θα ανάβανε πολλοί αναπτήρες σε live.
"When The Music Played": Το μεγαλύτερο σε διάρκεια (6:09) και με τις πιο πολλές αλλαγές. Hard rock πανδαισία.
Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της μπάντας είναι μαζί από τις αρχές των 80΄s, οπότε ήταν όλοι μαζί και στα δύσκολα χρόνια που διένυσαν.
Φυσικά μην περιμένετε ο δίσκος να παιχτεί σε ραδιόφωνα ή να γίνει κανένας ντόρος για το comeback τους. Ψάξτε το και ακούστε το. Είναι ότι πιο άμεσο και κεφάτο κυκλοφορεί στο χώρο του hard rock αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου