Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Starry Eyes (2014) Horror, mystery

 
B movie στη θεωρία, Α’ ποιότητα τρόμου στην πράξη.

Το “Starry Eyes” είναι ένα από τα καλύτερα B movieς τρόμου του 2014.
Γυρισμένο σε λίγες μόλις ημέρες και με τη βαθμολογία του IMDB στο 6, δεν είχα και τα καλύτερα δεδομένα για να παρακολουθήσω άλλη μια ταινία τρόμου για μια starlet που θα κάνει τα πάντα για να γίνει γνωστή ηθοποιός. Και να που βρέθηκα να μένω αποσβολωμένος με τις εναλλαγές ύφους του σκηνοθέτη Kevin Kolsch και με την δύναμη της αλληγορικής κατάβασης στην κόλαση που θα ζήσει η Sarah.
Η οποία δουλεύει σε fast food για τα προς το ζην και ονειρεύεται την επαγγελματική της καταξίωση ως ηθοποιός κινηματογραφικών ταινιών. Audition με εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες, αντιζηλίες με «φίλες» ηθοποιούς και η υποχρεωτική δουλειά στο fast food (θεός ο προϊστάμενος) αποτελεί την καθημερινότητά της. Η Sarah δεν μπορεί να αρκεστεί σε αυτά, της φαίνονται λίγα, άδεια και ανούσια. Μετά από μια αρκετά παράξενη audition, από την οποία δεν θα θυμάται και πολλά, της ζητείται να παρουσιαστεί μπροστά σε έναν παραγωγό μιας μεγάλης - ιστορικής εταιρείας παραγωγής. Η δόξα και τα πλούτη (ως γνωστόν!) απαιτούν συμφωνία με το διάβολο. Θα κάνει η Sarah το μεγάλο βήμα; Και τι ακριβώς θα της ζητηθεί για να γίνει επιτυχημένη; Οι απαντήσεις επί της οθόνης.
Όπως προανέφερα το “Starry Eyes” εντυπωσιάζει με την ικανότητα του σκηνοθέτη να αλλάζει στυλ με επιτυχία. Με τη σειρά που εμφανίζονται, είναι τα παρακάτω: Lynchεικό (ακαταλαβίστικο) όνειρο, Cronenberg (πρώτη περίοδος των μεταμορφώσεων), splatter και gore (εκεί που δεν το περιμένεις), ενώ σε όλη την διάρκεια στάνταρ πλανάται η αισθητική του Roman Polanski..
Το “Starry Eyes” πάνω απ’ όλα είναι μια αλληγορία για τον ψεύτικο κόσμο της showbusiness και μια δήλωση ότι κανείς δεν τα καταφέρνει μόνο με το ταλέντο του.
Το καλοδουλεμένο - πιο 80΄s είσαι η Cyndi Lauper στο Girls just want to have fun  video - φινάλε είναι το κερασάκι στην τούρτα, μιας αργά (η αλήθεια είναι) αναπτυσσόμενης ταινίας  τρόμου. Λοιπόν; Εσείς μέχρι που θα φτάνατε για χρήματα και δόξα; Δείτε το “Starry Eyes” και απαντήστε στο ερώτημα.
ΥΓ. Παρόμοιες (σεναριακά τουλάχιστον) προτάσεις: “Mulholland Drive” του David Lynch και “Black Swan” του Darren Aronofsky.

7/10

Δείτε το trailer εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου