Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Ανασκόπηση 2015 : Τα Live της χρονιάς




To 2015 ήταν αρκετά ενδιαφέρον σε επίπεδο συναυλιών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το metal κοινό που είχε την δυνατότητα να απολαύσει μεταξύ άλλων τους Monster Magnet (εγγύηση), τους Blind Guardian (κλάμα…), Priest στο Rockwave (Metal God πάντα σε φόρμα), το Up the Hammers Festival με ένα ονειρικό line up και τους Hammerfall στο φινάλε της χρονιάς μετά από 18 χρόνια απουσίας (ήμουν Ρόδον, όταν ήταν support στους Gamma Ray).
Η ελληνική heavy rock σκηνή ζει μεγαλειώδεις εξελίξεις με γεμάτα club και φανατισμένο κοινό, με μπροστάρηδες τους Planet of Zeus, Nightstalker (παλιοσειρές) και 1000Mods.
Πολλές παλιές αγάπες επισκέφτηκαν την χώρα μας και οι εμφανίσεις τους στέφθηκαν με επιτυχία (είτε με νέα κυκλοφορία είτε όχι), όπως οι Calexico, οι Sisters of Mercy και οι The Stranglers, ενώ δημιουργήθηκαν και νέα κολλήματα (βλ. Kovacs).
Το Rockwave επέστρεψε στις παλιές του δόξες με μεγάλα και εγγυημένα ονόματα (Manu Chao, The Prodigy) αλλά και The black keys και Robbie Williams για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τον δεύτερο να κερδίζει χαλαρά τις εντυπώσεις. Το Eject από την άλλη, έχει μια κάπως πιο χλιαρή εξέλιξη με τον Parov Stelar να κάνει ότι μπορεί στο κλειστό του Tae Kwon Do πλέον.
Τα παραπάνω είναι μια μικρή αναφορά στα δεκάδες live που έγιναν στην χώρα μας με το Rocking in the brain να καταφέρνει να παρευρεθεί σε 5 μόλις, τα οποία όμως ένιωσα σαν 15, με εξαίρεση την απλά συμπαθητική κατά την γνώμη μου εμφάνιση των The Black keys.
Ας θυμηθούμε ποια ήταν αυτά τα live από το καλύτερο προς το χειρότερο.

     1.  Goat, Kooba Tercu 17/10/15 Gagarin
      Εμφάνιση οδοστρωτήρας που μας έκανε να παραμιλάμε. Όσοι πήγαν από περιέργεια σίγουρα έγινα φανατικοί. Στο τέλος σχεδόν της χρονιάς, κέρδισαν την πρώτη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τους Blues Pills, αφού έδωσαν με την ψυχεδέλεια τους , τον ορισμό της λέξης “ξεσηκωμός”.

Διαβάστε την ανταπόκριση εδώ

   2.  Blues pills, The big nose attack, Soundtruck 30/1/15 Gagarin


Σαν να το περίμενα ότι οι Blues Pills θα σκίσουνε. Δεν γίνεται δισκογραφικά να γράφεις ιστορία και live να μην βλέπεσαι…(γίνεται αλλά είναι μεγάλη κουβέντα). Απλά χρωστάνε το “The river” και ένα έξτρα 20λεπτο από την εκπληκτική τους εμφάνιση τον Γενάρη.

Διαβάστε την ανταπόκριση εδώ

    3.  VIC, Πλειάδες, Vavoura band 25/9/15 Τεχνόπολις
    Μεγαλειώδης εμφάνιση – επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς για τους Villagers of Ioannina      City. Περιμένουμε το επόμενο βήμα.


Διαβάστε την ανταπόκριση εδώ

    4.   Accept , Fortress under siege, Null ΄Ο΄ Zero 23/5/15 Gagarin 

 Οι Accept κυκλοφορήσανε δίσκο και παίζουν live σαν να βρισκόμαστε στο 1982, και αυτό τα λέει όλα!
  
Διαβάστε την ανταπόκριση εδώ

   5.    Rockwave / The Black keys, The Black Angels, 1000mods, The big nose attack, Puta volcano 30/5/15 Terra Vibe
Οι The big nose attack για άλλη μια φορά εντυπωσίασαν (τζάμαραν κιόλας…), οι 1000Mods κέρδισαν καινούριους οπαδούς χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο, οι The Black Angels με τον καλύτερο ήχο είναι σαν να μην έπαιξαν ποτέ, ενώ οι The Black keys εκτός από 2-3 εκρηκτικές στιγμές αισθάνθηκα ότι θα ήταν καλύτερα να τους βλέπαμε σε μικρό χώρο όπου πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα γουστάρουν περισσότερο. 30.000 κόσμου πάντως πέρασε μια χαρά.

Διαβάστε την ανταπόκριση εδώ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου