Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Kimssi Pyoryugi - Castaway on the Moon (2009) Drama, Romance

 
Η κατάλληλη ταινία για να ζεσταθείτε εσωτερικά…

Το Castaway on the Moon είναι μια κορεάτικη ρομαντική κομεντί. Όπως και με τις ταινίες θρίλερ και δράσης, όπου οι δημιουργίες τους (εντελώς απελευθερωμένες από τα Hollywoodιανά πρότυπα) ξεχωρίζουν, έτσι και εδώ οι Κορεάτες τα πάνε περίφημα.
Η κεντρική ιδέα, θυμίζει αρκετά το «Ναυαγό» με τον
Tom Hanks, χωρίς βέβαια να είναι αληθινή ιστορία. Ο Kim Seung-geun (Jung Jae-young) πνιγμένος στα χρέη, αποφασίζει να αυτοκτονήσει πέφτοντας από μια γέφυρα, στο ποτάμι. Σίγουρος τρόπος εφόσον δεν γνωρίζει να κολυμπάει. Προς μεγάλη του ατυχία, δεν τα καταφέρνει και το ρεύμα θα τον ξεβράσει αναίσθητο σε ένα μικρό νησάκι ακριβώς απέναντι από τη μεγαλούπολη που κατοικούσε. Το νησί βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα και ο μόνος τρόπος πρόσβασης είναι με βάρκα.
Η επόμενη παράδοξη απόφασή του είναι να επιβιώσει εκεί που η μοίρα τον οδήγησε. Και θα γίνει συνειδητά ο ναυαγός της ιστορίας μας. Μανιτάρια, περιστέρια, σκουπίδια και μια βάρκα σε μορφή πάπιας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ήρωα μας. Το πιο σημαντικό που θα του συμβεί όμως έρχεται μετά. Η Kim Jung-yeon (Jung Ryeo-won) θα τον δει από το διαμέρισμά της, με το τηλεσκόπιο που χρησιμοποιεί για να παρατηρεί το φεγγάρι.
Είναι δυνατόν να γνωριστούν αυτοί οι δύο άνθρωποι; Να επικοινωνήσουν; Να αγαπηθούν; Οι απαντήσεις στην υπέροχη ταινία του Hae-jun Lee. Η προσέγγιση του σκηνοθέτη είναι απολύτως επιτυχημένη αφού είναι ρεαλιστικότατη και αποτελείται από μεγάλες περιόδους σιωπής αλλά και πανέμορφες εικόνες της καθημερινότητας των δύο ηρώων (περισσότερο του Kim).
Τα συναισθήματα που θα νιώσετε είναι έντονα αφού εξυμνούν την ανθρώπινη ύπαρξη και την ικανότητα του ανθρώπου για μια όμορφη ζωή ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.
Κεντρικό θέμα βέβαια, εκτός από την επιβίωση, ο έρωτας. Η ανάγκη να αγαπάμε και να αγαπηθούμε. Όπως η ανάγκη να μοιραζόμαστε, να είμαστε σημαντικοί για κάποιον. Μην τρομάζετε. Παρακολουθώντας το Castaway on the Moon, δεν θα κλάψετε, ούτε θα δείτε άλλη μια κομεντί τύπου Nora Ephron.
Θα χαμογελάσετε και θα νιώσετε Άνθρωποι, με το Α κεφαλαίο.
ΥΓ. Αν σημαίνει κάτι: Η σύζυγος μήνες μετά από την παρακολούθησης της, ακόμη το μνημονεύει: «Αχ, τι ωραίo που ήταν αυτό το κορεάτικο, πρέπει να το δουν και άλλοι».

8.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου