Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Rockwave festival: Lana del Rey (9), Allah Las, Iratus, Daphne and the Fuzz, The Cave Children @ 19.7.16 Terravibe

Η Lana del Rey έδωσε ένα υπέροχο show σε ένα amazing κοινό, ένα live που το νιώσαμε different than anywhere else. Υπό το σεληνόφως βεβαίως...

Για άλλη μια φορά η NET PLANET μας κάνει την τιμή να βρεθούμε στο Rockwave, για να παρακολουθήσουμε την Lana del Rey και το συγκρότημά της.
Δεύτερη φορά που βρίσκεται στη χώρα μας μέσα σε μόλις 3 χρόνια (και τότε πάλι στο Rockwave), η 30χρονη pop star αποτελεί εγγύηση για ένα καλό show. Η ενημέρωση από τον Σπύρο παρόλαυτα για την προ τριετίας εμπειρία είναι λίγο αποκαρδιωτική. Το κοινό μου λέει ήταν υπέροχο και φανατισμένο, όμως δυστυχώς δεν της έβγαινε καθόλου η φωνή... ίσα που ακουγόταν. Οπότε λοιπόν θα αποζημίωνε με το show της υποθέτω. Ναι μου λέει είναι καλή στο περπάτημα... Ωχ λέω από μέσα μου, την πατήσαμε.
Οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω μόνο την Lana del Rey και έτσι έχασα κατά σειρά τους: The Cave Children, Daphne and the Fuzz, Iratus και Allah Las. Οι πληροφορίες μου λένε ότι στην καλύτερη περίπτωση ο κόσμος αντιδρούσε σαν να βρίσκεται σε καφετέρια περιμένοντας την εμφάνιση της headliner.
Έτσι λοιπόν, λίγο μετά τις 10:00 και μπροστά σε ένα κοινό (7-8 χιλιάδων) εμφανώς μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά, που όμως παραληρούσε σαν η Μαλακάσσα να είναι τιγκαρισμένη, συνέβη ένας απίθανος συνδυασμός γεγονότων. Το στόμα του Σπύρου έκλεισε μην μπορώντας να συνεχίσει το σχολιασμό του για την προηγούμενη εμφάνισή της, και το δικό μου άνοιξε και έμεινα να χάσκω με αυτό που αντίκρυζα και κυρίως με αυτό που άκουγα.
Και ως γνωστόν η εισαγωγή σε ένα live είναι η μισή συναυλία, έτσι το “Cruel World” μας έβαλε κανονικά στον κόσμο της Lana del Rey. Και φάνηκε ότι είχε όρεξη αφού μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή ακολουθώντας την τοποθέτηση των μουσικών και των δυο χορευτριών της, εν μέσω παραληρήματος του κοινού είπε: “Its amazing. I can’t believe we are back again. And it feels so good like the last time. Totally different than anywhere else”. Τιμητική δήλωση για ένα κοινό που σε αρκετές στιγμές της σχεδόν ενενηντάλεπτης εμφάνισης που ακολούθησε, κάλυπτε με τις κραυγές του τον ήχο της συναυλίας. Με το “Cruel World” λοιπόν και το αιθέριο και νωχελικό της στυλ η Lana del Rey απέδειξε πως και φωνή έχει αλλά και το συγκρότημα για να υποστηρίξει με υψηλού επιπέδου παίξιμο την μουσική της. Με ένα μπλε φόρεμα και τις απαλές κινήσεις των χεριών της που αρκετές φορές στη συνέχεια συγχρονιζόταν με τις 2 χορεύτριες, δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ερωτική και ρομαντική που χάρη και στη δυνατή ένταση του ήχου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επικολυρική. Φανταστείτε λοιπόν ότι είμαστε στο πρώτο τραγούδι και παραμιλάω. Τι ακολούθησε; Σταθερά το ίδιο επίπεδο για τη μουσική, πολύ (μα πολύ) χάιδεμα των μαλλιών της, ανεβάσματα φρυδιών και χαμόγελα, και η μαγική της φωνή (ε ναι) να μας χαρίζει απλόχερα όλες τις επιτυχίες της και από τα τέσσερα άλμπουμ της «Blue Jeans”, “Ultraviolence”, “High by the beach, “Born to die”, “Honeymoon”, “Video Games”, “Summertime Sadness”, “Yayo” (μόνη με την κιθάρα της).
Πραγματικά για κάποιον σαν εμένα που δεν είμαι φαν και απείχα πολύ από τον μέσο όρο του νεανικότατου κοινού (γύρω στα 20) η εμφάνισή της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αψεγάδιαστη. Εάν έλειπαν 2-3 υποδεέστερες συνθέσεις (πχ. το “Lolita”) για τα γούστα μου πάντα, όντως η βραδιά θα έπαιρνε με ευκολία αυτό τον τίτλο.
Εντέλει, όταν αποχωρούσαμε υπό το φως του φεγγαριού, αναρωτήθηκα. Ή εγώ γέρασα και μαλάκωσα και βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι, ή η Lana del Ray έδωσε όντως ένα υπέροχο show με την (ξαναλέω) μαγική της φωνή. Έδωσα σε δευτερόλεπτα την απάντηση δια της ατόπου απαγωγής. Εφόσον το πρώτο αποτελεί ουτοπία, δεν θα γεράσω ποτέ (μιλάω για την καρδιά ως γνωστόν), άρα ναι η Lana έδωσε ένα υπέροχο show. Κοίτα να δεις που ανυπομονούμε για την επόμενη επίσκεψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου