Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

The Hateful Eight (2015) Western, Thriller, Drama


Το άρθρο αφορά την τελευταία ταινία του Ταραντίνο “The Hateful Eight”.
Εφόσον όλοι είμαστε lovers ή haters του συγκεκριμένου δημιουργού (και γνωρίζουμε πάνω-κάτω το ύφος και τη γραφική βία των ταινιών του), θα παρακαλούσα τους haters να μη συνεχίσουν την ανάγνωση. Ναι, ακόμη και σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα για τον αγαπητό Quentin (θυμηθείτε εδώ το αφιέρωμα στις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει).
Ο John Ruth (Kurt Russell), ένας «διάσημος» κυνηγός επικηρυγμένων, οδηγεί την Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) στην κρεμάλα. Δύσκολη η χειμωνιάτικη διαδρομή που ακολουθεί με στόχο να πληρωθεί την αμοιβή των 10.000$. Στην πορεία θα δεχθεί και άλλους συνεπιβάτες, ενώ στην ενδιάμεση στάση στο πανδοχείο της Minnie, η ομάδα των παραπάνω θα συναντήσει άλλο ένα γκρουπ ανθρώπων που βρίσκονται ήδη στο χώρο. Όλοι τους, μα όλοι τους, είναι καρτούν χαρακτήρες με χαρακτηριστικές συμπεριφορές στα όρια του κωμικού. Και στο σύμπαν του Ταραντίνο, ένας μεγάλος αριθμός από τους πρωταγωνιστές του, κρύβει κάτι. Και αυτό μπορεί να είναι από τη θέληση να κάνεις το νόμιμο και το καλό, μέχρι ένα σχέδιο εξόντωσης των υπολοίπων.
Η ταινία στο μεγαλύτερο μέρος της ουσιαστικά διαδραματίζεται στο πανδοχείο, οπότε βασίζεται στις πολύ καλές ερμηνείες (πότε θα πάρει επιτέλους Όσκαρ ο Samuel L. Jackson;) και στους καλοδουλεμένους διαλόγους.
Ο Samuel Jackson κλέβει την παράσταση με τις αντιρατσιστικές ατάκες του να σπάνε κόκκαλα, ενώ οι splatter και βίαιες σκηνές είναι λιγοστές και σύντομες, άκρως όμως διασκεδαστικές! (Είπαμε είμαι lover).
Υπέροχο Oscarικό soundtrack από τον τεράστιο Ennio Morricone και η φωτογραφία του Robert Richardson, καθιστούν την ταινία του Tarantino χάρμα ώτων και οφθαλμών.
Αν και δεν είναι τόσο φανταχτερό όσο το “Django” και με τόση δα λιγότερη πλάκα από το “Inglourious Basterds”, το “ The Hateful Eight” είναι ακριβώς ότι ζητάω από τον Quentin.
Αστυνομικό μυστήριο, χαβαλές, πυροβολισμοί, flashback, αίμα και απολαυστικοί (εμμονικοί) διάλογοι. Α, ναι, και βία (uber alles)!
Κλείνοντας, πιστεύω ότι ειδικά από το “Death Proof” και μετά ο σκηνοθέτης που παρακολουθώ από την απαρχή της καριέρας του, διανύει μια δεύτερη νιότη και έχω την αίσθηση ότι στα γυρίσματα των ταινιών του πρέπει να επικρατεί τρελό κέφι!
Και ενώ αρχικά ο βαθμός ήταν 7,5, μια εξωφρενική σκηνή λίγο πριν το τέλος, το τσίμπησε στο

8/10

Δείτε το trailer εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου