Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

The Conjuring 2 (2016) Horror




Τα πρώτα δεδομένα που θεωρούνται σημαντικά για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου σίκουελ, είναι οι συντελεστές. Σημαντικός παράγοντας το σενάριο και η δυνατότητα να εξελίξει χαρακτήρες και ιστορία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολύ καλών και ίσως και ακόμη καλύτερων από τα πρωτότυπα ταινιών είναι τα “X-men I” και “X-men II”, το “Batman” και “Batman Returns”, ή στην horror ιστορία τα θρυλικά “Evil Dead” και “Evil Dead II” (που’ σαι Raimi ;).
Έχοντας σαν βάση τα παραπάνω, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να έχεις ένα πολύ καλό σίκουελ. Το “Conjuring 2” έχει τους ίδιους βασικούς συντελεστές (σκηνοθεσία, σενάριο, ηθοποιοί) και όταν κυκλοφόρησε το πρώτο trailer, θεώρησα ότι πάμε για μια δυνατή συνέχεια του αρχικού (θυμηθείτε το review εδώ).
Διαψεύσθηκα ολοκληρωτικά εφόσον το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμιά σχέση με την πρώτη ταινία. Η φωτογραφία με τα υπέροχα χρώματα και η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στον ήχο, είναι τα μόνα θετικά που εντόπισα. Κατάλαβα από το πρώτο κιόλας 5λεπτο ότι έχουμε μια παροιμοιώδη διατριβή στα jump scares, άκρως προβλεπόμενη και με μια αχρείαστη και συνεχώς υποβόσκουσα ατμόσφαιρα love story. “Πετάχτηκα” στα 5 από τα 150 (!) –όντως- jump scares, υποψιάστηκα από τα πρώτα 15’ πού πάει το πράγμα και “τραυματίστηκα” ως horror fan από την Elvis Cant help falling in love σκηνή.
Πραγματικά δεν ξέρω που πήγε η έμπνευση του James Wan και δεν μπορώ να εξηγήσω την απλοϊκότητα του σεναρίου (τόσο που καταντάει γελοίο).
Όσο για τον δαίμονα, προσωπικά δεν με τρομάζει ο Marilyn Manson ντυμένος καλόγρια να περιφέρεται στα δωμάτια ενός σπιτιού και να μορφάζει ασυστόλως. Φυσικά και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον δαίμονα για αυτό, αλλά την όλη “γραφική” προσέγγιση του θέματος, λες και δεν υπήρξε ποτέ η πρώτη ταινία που θύμιζε (τονίζω το θύμιζε) ταινίες των 70’s.
Αποφύγετε το “The conjuring 2” ή δείτε το, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε τις τεράστιες διαφορές που το χωρίζουν με την καλύτερη φετινή ταινία τρόμου κοντινής θεματολογίας, το “The Wailing”.

3/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου