Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Hannah Williams and the Affirmations (9) 17.12.16 Gazarte




Η καλύτερη σύγχρονη soul φωνή (because I say so), στο καλύτερο venue in the world (because she says so!).
Η Hanna Williams χαίρει εξαιρετικής προβολής από τον υπέροχο σταθμό Pepper 96.6, την οποία φυσικά αξίζει και με το παραπάνω. Με πρόσκληση του Pepper λοιπόν, βρέθηκα στο Gazarte, μετά από αρκετά χρόνια.
Ανακαινισμένο, αποτελεί ένα venue υψηλής αισθητικής (πέτρα, φωτισμός, ήχος) και ίσως το καλύτερο του κόσμου (!!) όπως η ίδια η Hannah Williams υποστήριξε και επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της όμορφης Σαββατιάτικης βραδιάς που μας επιφύλαξε!
Από τις 10.30 έως τις 12 και κάτι, μας παρουσίασε τα hit της μεγάλης πρώτης της κυκλοφορίας του ’12 (όπως το εκρηκτικό “Work it out” και το rockn soul I am a good woman”) καθώς και τα τραγούδια του νέου της άλμπουμ “Late nights & heartbreak”.
Χαρακτηριστικά άνετη και επικοινωνιακή με british humor (“You look wonderful, English people look like shit!”) και με νέα καλοκαρδισμένη μπάντα τους Affirmations, κατάφερε στην μιάμιση ώρα που βρέθηκε στη σκηνή να με κάνει να καταλάβω ότι έχει χάρισμα! Μιλάμε για μια φωνή αδάμαστη, συγκλονιστική, με τρομερές ικανότητες!
Ουκ ολίγες φορές τα έχασα πραγματικά…. Όσο για το συγκρότημα, ήταν όλοι τους άψογοι (αν και έλειπε παντελώς η χορευτική ευλυγισία από το horns section), με κορυφαίο τον εντελώς hooligan (με την καλή έννοια) british face μπασίστα.
Ως η τελευταία στάση της περιοδείας, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, το συγκρότημα έδωσε το κάτι παραπάνω. Δυο απρογραμμάτιστα encore (το τελευταίο μόνη της με το πιάνο…) και τα κεφάτα sing along αντρών – γυναικών που ζητήθηκαν, όντως μας έδωσαν κάτι να θυμόμαστε.
Τεράστια στιγμή για τον γράφοντα, η διασκευή στο “Dazed and Confused” των Led Zeppelin, όπου τον ρόλο του Jimmy Page, έπαιξαν τα πνευστά. Ανατριχίλα!
Και τότε γιατί βαθμολογώ με εννιά, θα αναρωτηθείτε. Μα γιατί σε καμιά περίπτωση δε χόρτασα και γιατί είχε μόλις 5 cd προς πώληση στο φινάλε (ο Βόλος φταίει…), και έτσι εκ των πραγμάτων κατοχυρώνω την παρουσία μου και την επόμενη φορά που θα βρεθεί εδώ.
Μακάρι να είναι σύντομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου