Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Cruthu – The Angle of eternity (2017) Doom metal

Doom κυκλοφορία της χρονιάς; Υπομονή, είναι νωρίς, έρχεται και το νέο άλμπουμ των Avatarium.
Οι Αμερικάνοι doomsters Cruthu, δημιουργήθηκαν το 2014 και ενώ απ’ ότι διαβάζω τα vocals τα είχε αναλάβει η Terri Brown, εντέλει στο ντεμπούτο άλμπουμ τους τραγουδάει ο Ryan Evans. Σπάνια περίπτωση η αλλαγή από female σε male vocals, αλλά έγινε κι αυτό.
Στο “The Angle of Eternity”, παρουσιάζονται πιστοί στις doom προδιαγραφές που έχουν θέσει οι Black Sabbath (πρέπει πλέον να τους αναφέρω σε κάθε κείμενό μου –πρέπει να το κοιτάξω), οι Candlemass και οι Count Raven. Ο ήχος τους κατευθύνεται και σε λίγο πιο bluesy καταστάσεις, όπως στην περίπτωση των επίσης Αμερικανών Witch Mountain.
Ο δίσκος έχει 6 μόνο συνθέσεις, εκ των οποίων το “Separated from the herd” είναι ένα υπέροχο ημιακουστικό ιντερλούδιο. Με 5 μόλις ψυχεδελοντούμ κομμάτια οι Cruthu δείχνουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά το “άθλημα”. Αργοί ρυθμοί, χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα, μπάσο που πρωταγωνιστεί συχνά, (“Seance”, “From the sea” και παύσεις, που είναι πιο σημαντικές από τη μουσική που γράφουν πολλά συγκροτήματα του είδους. Όπως αυτή στο 4:14 του πιο πιασάρικου “Lady in the water” ή στο 1:18 του “Seance”, το οποίο έχει μια εντυπωσιακή Maiden καλαματιανή εισαγωγή. Το ομώνυμο “The angle of eternity” που κλείνει το άλμπουμ, είναι αυτό με το οποίο θα κάνετε το σταυρό σας.
Αν και ακόμη είναι νωρίς, σίγουρα θα είναι στην 10άδα του 2017. Και τι εξωφυλλάρα είναι αυτή!

8,5/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου