Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Throwback 2010: I saw the devil (2010) Thriller, Horror




Έχοντας δει τις προηγούμενες δουλειές “A tale of two sisters” και “A bitter sweet life” του Jee-woon Kim, καθεμιά κορυφαία στο είδος της (στοιχειωμένο σπίτι τρόμου και γκανγκστερική περιπέτεια αντίστοιχα), ήξερα περίπου τι να περιμένω το 2010 με την νέα του ταινία. Και αν ο τίτλος με σόκαρε, η ταινία το κατάφερε στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
Το “I saw the devil” είναι η κορυφαία ταινία serial killer σε συνδυασμό με εκδίκηση.
Όταν ο Kim Soohyeon θα χάσει την έγκυο σύζυγό του από τα χέρια του δολοφόνου Kyungchul, ένα “παιχνίδι” γάτας και ποντικού με συνεχείς συλλήψεις και απελευθερώσεις, θα ξεκινήσει.
Από την εναρκτήρια σοκαριστική εισαγωγή, ο θεατής διαπιστώνει δυο πράγματα. Ότι πρόκειται για μια συγκλονιστική σκηνοθετικά δημιουργία, με υπέροχα χρώματα και πολύ καλές ερμηνείες, και ότι αυτό που λείπει από την ταινία δεν αφορά το τεχνικό κομμάτι ή τους ηθοποιούς. Λείπει από το σενάριο. Και είναι ο οίκτος. Δεν υπάρχει οίκτος από τον δολοφόνο γιατί αυτή είναι η φύση του και (κατά συνέπεια) δεν μπορεί να υπάρξει από τον εκδικούμενο μυστικό πράκτορα που υποχρεώνεται να μεταλλαχθεί σε ένα άνευ συναισθημάτων κτήνος. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό;
Μια ταινία για γερά νεύρα, ίσως το καλύτερο Revenge movie ever, και σε επίπεδο ερμηνειών μαζί με το “Old boy”, φυσικά.
Εναλλακτικός τίτλος κειμένου: No mercy.

9,5/10

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου