Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

The eyes of my mother (2016) Horror, Drama



Η παιδική αθωότητα της Francisca θα καταστραφεί ολοσχερώς όταν η τραγωδία θα χτυπήσει την οικογένεια της. Θα εξελιχθεί σε μια πολύ σοβαρή και άρρωστη περίπτωση serial killer.
Τα πρώτα λεπτά και η γνωριμία μας με την Francisca και την οφθαλμίατρο μητέρα της είναι και τα μοναδικά συμβατικής αφήγησης. Από εκεί και πέρα ξεκινά μια ενοχλητική και ακραία περίπτωση art horror ταινίας. Κάθε πλάνο, με την θαυμάσια ασπρόμαυρη φωτογραφία, είναι άκρως προσεγμένο ενώ παράλληλα παρακολουθούμε πολλές σαδιστικές και torture porn σκηνές. Πολλές πληροφορίες χάνονται και από ότι φαίνεται τελικά δεν ενδιαφέρουν κιόλας, αφού η ταινία προχωρά σε διαφορετικά στάδια στον χρόνο χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις. Αυτό δεν είναι φάουλ αφού στα μόλις 76 λεπτά που διαρκεί η ταινία, θα χωρέσει διψήφιος αριθμό σοκαριστικών και αρρωστημένων σκηνών , καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Jump scare δεν υπάρχει ούτε ένα! Και έτσι πρέπει! Ο φυσιολογικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η μια ακρότητα μετά την άλλη, καθώς και αρκετές σκηνές που κόβονται για να υποθέσουμε την βαρβαρότητα τους, ισοδυναμεί με 100 jump scares τύπου Conjuring 2 (θα το κράζω μέχρι το 2020…)
Η πρώτη ταινία του Nicolas Pesce, δείχνει ένα αποφασισμένο νεαρό δημιουργό με σαφές καλλιτεχνικό όραμα που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον (ήδη έχει “κλείσει” για το reboot του “The Grudge”).
Δεν πρόκειται φυσικά ούτε για το horror αριστούργημα της δεκαετίας όπως υπερβολικά παρουσιάζεται σε κάποια reviews αλλά σίγουρα για μια άκρως ενδιαφέρουσα art horror ταινία για υποψιασμένο και με γερό στομάχι κοινό..
 

7,5/10 

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου