Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

The Night Flight Orchestra – Amber Galactic (2017) Hard rock, AOR



Τα τελευταία 10-15 χρόνια ζούμε μια μεγάλη αναβίωση του σκληρού ήχου των 70’s και των 80’s. Από τους πολυπληθείς εκπροσώπους του occult proto doom rock, μέχρι Manowar like μπάντες και thrashάδες με στενά τζιν και καρφιά, οι νέοι μουσικοί επηρεασμένοι ως οπαδοί από το αγαπημένο τους είδος, δημιουργούν πολλές φορές ισάξια μουσική με τα είδωλά τους.
Οι The Night Flight Orchestra, ένα side project μουσικών που ασχολούνται με το μελωδικό death metal (!!!) όπως οι Soilwork και οι Arch enemy, αποφάσισαν πως πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και να καλύψουν  το κενό της Νο 1 μπάντας που παίζει hard rock και AOR της περιόδου 1977-1985. Ακριβώς όπως το έκαναν οι Survivor, οι Boston, οι Styx, Toto, Foreigner, Asia, Journey και τόσοι άλλοι.
Το είδος δεν έχει εγκαταλειφθεί βέβαια (White Widdow, Vega, Treat και δεκάδες άλλοι, πολλές μπάντες από τις χώρες της Β. Ευρώπης), αλλά οι The Night Flight Orchestra με το τρίτο τους άλμπουμ επιτέλους έχουν τα τραγούδια που αξίζει να σταθούν πλάι στα κορυφαία.
Και εάν με τα τρία πρώτα singleGemini”, “Domino” και “Midnight flyer”, ήξερα ότι θα έχουμε ένα υψηλού επιπέδου άλμπουμ, εντέλει “σκάλωσα” με τα τρία τελευταία του, το αλά “Burning Heart”- “Something Mysterious”, το 7λεπτο “Saturn in Velvet” και το up tempoJust another night”.
Απολαύστε υπεύθυνα, 80’s feeling, ανακοινώσεις πτήσεων από αεροσυνοδούς, σόλο σαξόφωνο και κολλητικές όσο και χορευτικές τραγουδάρες!
Εναλλακτικός τίτλος κειμένου: Back to the future.

8,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου