Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

The Road Miles / Manos Six and the Muddy Devil @ Temple Athens 17.2.2018



Οι The Road Miles ξεπέρασαν το σκόπελο του δεύτερου άλμπουμ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έβγαλαν ένα δίσκο διαμάντι, πιο ώριμο και πιο κινηματογραφικό από το ντεμπούτο τους. Το “Ballads for the wasteland”, κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες και η επίσημη παρουσίασή του έλαβε χώρα στο Temple Athens, το Σάββατο στις 17 του Φλεβάρη.
 Σκοτεινοί όσο δεν παίρνει και με τον Εωσφόρο συνοδοιπόρο το δίδυμο των Manos Six and the Muddy Devil (μέλη των Skull & Dawn) αποδείχθηκε πολύ evil. Ακουστικό southern rock, μόνο μπάντζο και μπάσο, που σε συνδυασμό με προηχογραφημένα black (!) μέρη και “λογύδρια” Αμερικάνων Ιερέων να μεσολαβούν μεταξύ των τραγουδιών ενίοτε καθηλώνει!
 Τα έξι μέλη των The Road Miles, καθώς και η Ειρήνη και η Άννα στα backing vocals,  γέμισαν τη σκηνή του Temple και μας δώρισαν (περί δώρου πρόκειται) ολόκληρο το “Ballads for the wasteland”, ξεκινώντας από το εντυπωσιακό “Where I was born there I will end”, έως το εφιαλτικό “Wolves”.
Έπαιξαν με ακρίβεια, πάθος, ενώ έβγαλαν στο κοινό το σκοτεινό feeling που διέπει τις ιστορίες τους, χωρίς όμως να λείπουν οι αισιόδοξες στιγμές. Απίστευτα δεμένοι και με μπροστάρισσα την Αφροδίτη που αποτελεί μια σπουδαία performer, οι The Road Miles απέδειξαν ότι η ποιότητα της μουσικής τους συμβαδίζει και με αντίστοιχη υψηλή απόδοση στη σκηνή. Και ενώ τα 35 περίπου λεπτά της παρουσίασης του άλμπουμ κύλησαν νεράκι (άνετα το ξανάκουγα όλο από την αρχή), το live φυσικά δεν είχε τελειώσει. Τα “William Blake” και “Crossroads” από τον πρώτο τους δίσκο αποδόθηκαν εξαιρετικά, ενώ το happening της βραδιάς ήταν η σφήνα-έφοδος μεταξύ των δύο παραπάνω τραγουδιών επί σκηνής του Αργύρη των The Mound,όπου επιδόθηκε με το συγκρότημα σε μια ταχύτατη punk rock διασκευή του “Red right hand” του Nick Cave. Όσο και αν έχω αγαπήσει το “Ballads for the wasteland” πάντως, στο “William Blake” ψάρωσα, ταξίδεψα, και ανατρίχιασα με το ντέφι!
Οι The Road Miles λατρεύουν αυτό που κάνουν και είναι μια πραγματική ομάδα, όπως και φάνηκε από τον τρόπο που έκλεισαν αγκαλιασμένοι. Πραγματικά έχουν κάνει άλματα μέσα σε λίγα χρόνια και τούτη η δυνατή εμφάνιση επισφράγισε την άνοδο τους. Ελπίζω το επόμενο άλμα να είναι σύντομα. Είτε δισκογραφικό, είτε συναυλιακό θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε  ένα σπουδαίο συγκρότημα ιδιοφυούς, σκοτεινής heavy rock. Κατατάσσονται πλέον στην κατηγορία "Συγκρότημα καρδιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου