Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

1000MODS, Wish upon a star @ 17.3.2018, Piraeus Academy


Αυτή θα ήταν η 4η φορά που θα έβλεπα 1000ΜODS. H πρώτη όμως που βρίσκει το συγκρότημα να έχει επιστρέψει από μια επιτυχημένη Αμερικάνικη περιοδεία, στην πατρίδα. Μια άκρως επιτυχημένη περιοδεία, η οποία θα συνεχιστεί και στην Ευρώπη μετά τις στάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Πάτρα, Γιάννενα.
Το sold out, όπως και το 2017 αναμενόμενο. Η ένταση και το πάθος όμως που έβγαλαν οι πολυταξιδεμένοι χιλιομοδίτες, το Σάββατο στις 17.3, ήταν άνευ προηγουμένου. Εμφανίστηκαν μετά τους Wish upon a star, οι οποίοι χτίζουν σταθερά το όνομα τους παίζοντας Αμερικάνικο κολεγιακό punk rock , με ένα μπάσο που θα κάνει τον Lemmy να ρίχνει και μια ματιά προς Αθήνα από ψηλά (ή μάλλον χαμηλά για την ακρίβεια…).
 Βλέποντας τους για πρώτη φορά, μου έκανε εντύπωση ότι πλην drummer τα φωνητικά μοιράζονται (όχι ισόποσα βέβαια) και στα 3 υπόλοιπα μέλη, γεγονός που κάνει την φάση πολύ ξεσηκωτική. Παίξανε και δύο καινούρια τους τραγούδια, που η αλήθεια είναι ότι μου έκαναν πολύ πιο δουλεμένα από το παλιότερο υλικό τους. Άνετοι επί σκηνής και φουλ επικοινωνιακοί αποτέλεσαν ένα θαυμάσιο 35λεπτο άνοιγμα για την βραδιά.
Οι 1000MODS βγήκανε περίπου μετά από μια ώρα (έχασαν την πτήση όπως μας ενημέρωσαν) σε ένα ασφυκτικά κατάμεστο Piraeus Academy όπου γινόταν και οικονομία στο εξαερισμό….αχεμ…τέλος πάντων (λειτούργησε ευτυχώς). Το τεράστιο πανό που ανέβηκε πίσω τους έδωσε το στίγμα, ότι η μπάντα έχει αλλάξει επίπεδο!
Δύσκολο ξεκίνημα με το φοβερό “The Son” που μπορεί να είναι ένα τρομερά δυναμικό κομμάτι αλλά συνάμα βγάζει και μια μελαγχολία. Εγώ αισθάνθηκα με αυτή τους την επιλογή ότι ήθελαν να δείξουν ότι τους έφαγαν τα ξένα και ήρθε η ώρα να τα δώσουν όλα , στον τόπο τους! Ο ήχος (στο πίσω μέρος τουλάχιστον) , μπορεί να μην είχε την απαραίτητη ένταση, όμως αυτό δεν εμπόδισε όλο το club να ξεσηκωθεί στο άκουσμα του “Electric Carve”, και το pit να ξεκινάει σε δέκατα του δευτερόλεπτου μετά τις πρώτες νότες κάθε κομματιού. “Road to Burn”, “Above 179”, “Claws” και “Loose” που ακολούθησαν αποτέλεσαν ένα σερί φοβερών εκτελέσεων και ανταπόκρισης κόσμου, ενώ φάνηκε και πόσο πολύ έχει δέσει το υλικό και των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος. Ο Dani ευχαριστεί υψώνοντας την γροθιά του και μετά “Low”. Μας ζητάει να καθίσουμε κάτω. Το κοινό υπακούει και περίπου τρεις χιλιάδες άτομα (ντάξει δεν το έκαναν και όλοι…) βρίσκονται στο πάτωμα να σιγοτραγουδούν “Οο, οο, οοοο, το κεντρικό riff του “Low”, για να πεταχτούν όλοι πάνω μετά από 2 λεπτά. “By the look on your face I can feel the fire” και ξέρω ότι είναι η καλύτερη φορά που τους έχω δει. Πάρτι!!!
Στην συνέχεια (ο ήχος έχει ήδη δυναμώσει), μας αφιέρωσαν το πρώτο τραγούδι που έγραψαν το “The Desert Side of your mind”, για να πέσουν λιγάκι οι ρυθμοί (του κοινού, όχι της μπάντας) με “Into the spell” και “On a stone” από τον τελευταίο τους δίσκο. Το “She”, ήταν η αφορμή για να σκαρφαλώσουν στους ώμους δεσποινίδες αλλά και για crowd surfing, ενώ ταυτόχρονα ήταν και οι τελευταία ευκαιρία για όποιον ήθελε να ξαποστάσει λιγάκι από την ένταση που έχει προηγηθεί. Το “7 Flies” μας οδήγησε σε ένα εκρηκτικό φινάλε με “Vultures” και “El Rollito” (πανικός), και στο αναπόφευκτο encore που περιελάμβανε φυσικά “Vidage” (το “Hold me baby” πρέπει να ακούστηκε πέρα από τον Ισθμό της Κορίνθου) και “Super Van Vacation” όπου το Piraeus Academy σείστηκε για μια τελευταία φορά, πριν ανάψουν τα φώτα.
Άψογοι, έμπειροι και ξεσηκωτικοί , οι 1000MODS έδωσαν το καλύτερο live τους στην Αθήνα αποδεικνύοντας ότι είναι η πιο φορμαρισμένη Ελληνική μπάντα του σκληρού ήχου.
Δεδομένο ότι το δίωρο αυτό υπερθέαμα θα επαναληφθεί και το 2019 αλλά κάτι μου λέει ότι θα τους ξαναδώ νωρίτερα….τόσα φεστιβάλ το καλοκαίρι…..δεν θα αντέξω….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου