Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Gerald’s Game (2017) Thriller, Horror


Στην ηλικία των 18 αγόρασα το “Gerald’s Game” του Steven King. Παρόλο που ήμουν φαν του τεράστιου συγγραφέα, δεν κατάφερα να το ολοκληρώσω. Μου είχε φανεί κουραστικό και έχοντας μόλις ανακαλύψει τον Clive Barker (“Υφαντόκοσμος” – ΤΙ ΒΙΒΛΙΟ ΘΕΕ ΜΟΥ), το έβαλα στην άκρη για να μην το συνεχίσω ποτέ….
Η Jessie θα βρεθεί δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι της όταν σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει σεξουαλικά το γάμο της, ο Gerald θα πάθει καρδιακή προσβολή. Ο Mike Flanagan (“Occulus”, “Absentia”, “Hush”) αποδεικνύεται πολυεργαλείο και κάνει μια πιστή μεταφορά (τουλάχιστον από όσα είχα διαβάσει και εντέλει διαπίστωσα στο σύνολό του βιβλίου από το wiki) και ένα πολυεπίπεδο ψυχολογικό θρίλερ.                Το κύριο μέρος της δράσης λαμβάνει χώρα σε ένα δωμάτιο, όμως το μυαλό και οι αναμνήσεις της Jessie θα μας μεταφέρουν και σε άλλα σημαντικά σημεία στο παρελθόν. 

Η Carla Guccino δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία σε ένα ρόλο που θα τη θυμόμαστε αναφέροντας το όνομά της, ενώ εξαιρετικός είναι και ο Bruce Greenwood. H περιβόητη gore σκηνή, είναι όντως έντονη, ενώ ως γονιό με άγγιξαν πολύ οι σκηνές που αφορούσαν την παιδική ηλικία της Jessie που είναι γυρισμένες με τελείως διαφορετικό τρόπο (φίλτρα, χρώματα) και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές. 


Το φινάλε έχει τα προβλήματα του και καλώς πιστεύω θεωρείται “light” σε σχέση με την υπόλοιπη ταινία, όμως θα ήταν άδικο να υποβιβάσουμε το σύνολο λόγω αυτού.

6,5/10


Δείτε το τρέιλερ εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου