Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Penny Dreadful, Dead Sidewalkers @ 11.5.2018 Ίλιον Plus


Πρώτη φορά στο Ίλιον Plus, αισθάνθηκα το βράδυ της Παρασκευής , μια οικειότητα με το χώρο, μιας και πολλά Live videos αγαπημένων Ελληνικών σχημάτων στο συγκεκριμένο μαγαζί, έχουν ανέβει στο YouTube (The Dead Ends, Rosewood Brothers). “The Wall” κάτω από την μπάρα, μεγάλη σκηνή και δυνατές ηχητικές εγκαταστάσεις!
To live άργησε να ξεκινήσει (για τα δικά μου δεδομένα και σκεφτόμενος τον ΗΣΑΠ της επιστροφής), έτσι στις 22:30, οι Dead Sidewalkers μπροστά σε ένα λιγοστό αλλά ένθερμο κοινό βάλθηκαν να μας ταρακουνήσουν. Up tempo, ενεργητικό punknroll, με Dead Kennedys κιθάρες, και μια πολύ εμπνευσμένη σύμπραξη στα φωνητικά. Σχεδόν κάθε ρεφραίν τους συνδυάζει φωνητικά του τραγουδιστή και του drummer, προσδίδοντας έτσι μια ξεσηκωτική αίσθηση. Σφιχτοδεμένη μπάντα με έμπειρα μέλη της rock σκηνής, έκλεισαν ιδανικά μετά από 1 ώρα και ένα τέταρτο ασταμάτητης garage πώρωσης, με διασκευή σε The Stooges. Σε αναμονή πρώτης δισκογραφικής προσπάθειας.
Με τους Penny Dreadful, ενώ είχα διαβάσει πράματα και θάματα ,και δυστυχώς αγνοώντας την μουσική τους πρόταση, είχα την τύχη να συναντηθώ στο Gagarin όταν ήταν support στους The Fuzztones. (Διαβάστε την ανταπόκριση του Rockpages.gr εδώ). Το κόλλημα ήταν άμεσο. Εξαιρετικά δουλεμένες κιθαριστικές συνθέσεις dark americana, που σε οδηγούν σε δύο διαφορετικά μονοπάτια. Είτε σε ταξιδιάρικους στοχασμούς, είτε σε πιο ξέφρενες καταστάσεις με κομμάτια όπως το “Death Blow”. O Γιάννης Καλιφατίδης (κύριος συνθέτης και στιχουργός) είχε κέφια, ενώ η συνολική απόδοση του συγκροτήματος ήταν άκρως ικανοποιητική. Τα τραγούδια παίχτηκαν με ακρίβεια και η μελαγχολική alt.country-punk διάθεση τους, που από την πρώτη στιγμή με άγγιξε, απλώθηκε στο χώρο. Μετά από περίπου μια ώρα μας καληνύχτισαν, και περιμένουμε πλέον το τρίτο τους άλμπουμ.
Κλείνοντας, μετά από 2 ½ ώρες μουσικής, όπου πλήρωσα μόλις 6 ευρώ, θα ήθελα να ενημερώσω τους απανταχού ροκάδες άνω των 40 (ή εκεί κοντά) που θεωρούν ότι το rock αρχίζει στους Deep Purple και τελειώνει στους Scorpions, και έχουν να πάνε σε live από το προηγούμενο Rock wave (παράδειγμα…), ότι αξίζει να  ασχοληθούν και με την τοπική σκηνή. Αγαπημένοι οι Priest και οι Skynyrd αθάνατοι, αλλά ακριβώς δίπλα σας/μας ο τόπος βρίθει από ποιοτικές μπάντες που έχουν να προσφέρουν πολλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε like (για αρχή), να ακούσετε και μετά να ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας. Θα απολαύσετε υπέροχα live και εάν μπορείτε αγοράζετε κιόλας για να ενισχύσετε το έργο του αγαπημένου σας πλέον (πιστέψτε με) συγκροτήματος.  

Για την ιστορία επέστρεψα με τρόλευ και ήταν σούπερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου