Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Rosewood Brothers – Soul Blossom (2017) Blues Rock, Hard Rock



Δεν είμαι μουσικός και δεν γνωρίζω ούτε τα βασικά από νότες. Από τότε που πρωτοάκουσα το Led Zeppelin II” στην ηλικία των 10 ετών, αγαπάω την καλή μουσική, rock, metal, blues, doom και τόσα άλλα είδη. Η εμπειρία μου είναι συναισθηματική και το μοναδικό μου κριτήριο για να προτείνω κάτι είναι η ανάγκη να το ακούω ξανά και ξανά. Η αχρείαστη εισαγωγή/εξομολόγηση είναι από αμηχανία, εφόσον ενώ με ευκολία η μουσική των Rosewood Brothers μπορεί να περιγραφεί ως ηλεκτρισμένο μπλουζ ροκ, το ταξίδι που έκανα με την μουσική τους δύσκολα περιγράφεται. 
Αν και το “Soul Blossom” κυκλοφόρησε το 2017 ( Νοέμβριος) έφτασε στα αυτιά μου μόλις τον Μάρτη, και πρόκειται για έναν από τους δίσκους που ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Τον ακούω ξανά και ξανά, και ανακαλύπτω συνεχώς πράγματα. Τα blues αποτελούν την βάση των Αθηναίων, αργά και ρυθμικά με την εξαιρετική μπάσα φωνή του συνθέτη-κιθαρίστα Ιωσήφ Κυρίτση να φορτίζει τις συνθέσεις. Mid Tempo τραγούδια, όπου εκτός από τα blues, ο αέρας του νότου θα χαϊδέψει το πρόσωπό σας. Η μαγκιά των ZZ TOP, η cool  αύρα των Lynyrd Skynyrd (και τα γυναικεία φωνητικά που τους συνόδευαν), χαλαροί ρυθμοί και εκπληκτική δουλειά στις κιθάρες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του άλμπουμ. Είτε πιο funky, είτε πιο soul, τα θέματα που παίζονται στις κιθάρες είναι τόσο rock που θα τα ζήλευαν μεγάλοι εκπρόσωποι του είδους. Το σίγουρο είναι ότι οι συνθέσεις σου μεταφέρουν την αυτοπεποίθηση της μπάντας και ότι το μουσικό τους όραμα είναι ολοκληρωμένο. Είναι κλισέ φράση , αλλά αν άκουγα το “Soul Blossom” χωρίς να γνωρίζω, μόνο από Ελλάδα δεν θα έλεγα ότι είναι.  

Τον χρειαζόμουν αυτό το δίσκο, κάνει όντως καλό στην ψυχή. 

 ------------------------------

Εταιρεία : Ikaros Records http://www.ikarosrecords.gr/

Ημερομηνία: 24.11.2017

Band Fb link: https://www.facebook.com/rosewood.brothers


3 σχόλια:

  1. Ερωτηση...απο ποια εταιρεια κυκλοφορισε ? μονο του εγινε ?πως εφτασε στα αυτια σου ? τοσο κακο ειναι να αναφερουμε το label που εκανε αυτο το υπεροχο αλμπουμ να φτασει στα αυτια σου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Όχι δεν είναι κακό, είναι παράλειψη και πλέον θα αναφέρεται όπως και θα έπρεπε για όλες τις κυκλοφορίiες. Ikaros Records λοιπόν, η ανάρτηση θα αλλάξει, και thanks for the tip.

      Διαγραφή