Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Omen, Fyrecross, Mandrake @ 14.5.2017 An ClubΌποιος ακούει heavy metal και δεν γνωρίζει την πορεία του OMEN στα θρυλικά 80’s, δεν γνωρίζει heavy metal. Αυστηρή η δήλωσή μου, πρόκειται όμως για ένα συγκρότημα αδικημένο, που πραγματικά μεγαλούργησε με τα τρία πρώτα άλμπουμ του (+ ένα EP) στο χώρο του επικού US metal, ενώ στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση του τεράστιου J.D. Kimball (R.I.P.) δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο και διαλύθηκαν (αν και το “Escape to nowhere κακό δεν το λες…).
Το συγκρότημα επαναδραστηριοποιήθηκε το 1996 από τον Kenny Powel (κιθάρα), την ψυχή της μπάντας και εάν δισκογραφικά δεν έχει καταφέρει να φτάσει τα μεγαλεία του παρελθόντος, το συγκρότημα με τα εκάστοτε μέλη και σχεδόν σταθερό τον Kevin Goocher στα φωνητικά, βγάζει φωτιές!
Πρέπει ήδη να έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας 3 ή 4 φορές με την τελευταία το 2015 στα πλαίσια του Up the Hammers festival να συζητιέται ακόμα! Έτσι το βράδυ της Κυριακής το An παραλίγο να καεί ολοσχερώς!

Πρόλαβα τους Mandrake στα δυο τελευταία δικά τους κομμάτια και το αυτί μου είπε Priestικό τίμιο metal. Η τελική τους επιλογή να διασκευάσουν το “Between the Hammer and the Anvil”, με δικαίωσε , για να ανέβουν στη σκηνή στη συνέχεια οι Fyrecross. Πανό πίσω από τα drums, Nike μποτάκια, και full speed metal με μια επαγγελματική προσέγγιση. Αν και δεν έλειπε τίποτα, προς το τέλος με κουράσανε. Ίσως έφταιγε και η “χαμένη” φωνή του κατά τα άλλα πολύ καλού τραγουδιστή τους.
Οι Omen ανέβηκαν στη σκηνή και από το “Death Rider” επικράτησε παροξυσμός! Διακόσιοι περίπου οπαδοί με όλη τη σημασία του όρου, πήγαιναν μπρος πίσω, έκαναν stage diving και τραγούδαγαν κάθε στίχο! Αυτή η μεγάλη metal οικογένεια (μπάντα και κοινό) δεν σταμάτησε για την επόμενη μιάμιση περίπου ώρα να διασκεδάζει δίνοντάς τα ΟΛΑ! Συγκρότημα και οπαδοί έγιναν ένα, ενώ στα “Warning of Danger”, “Battle Cry” και “Teeth of the Hydra” δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το τι συνέβαινε. Ο Kenny Powell είναι αυτός που όργωνε τη σκηνή και δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο (!) να ευχαριστιέται και να προκαλεί τον πανικό που επικρατούσε στο μαγαζί.
Για τον ήχο, για την απόδοση του τραγουδιστή Kevin (ήταν άριστος), για τη διοργάνωση, για το setlist, τι να πούμε; Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που ενώ κούρδιζε την κιθάρα του πριν ξεκινήσει το live γύρισε στους φίλους /οπαδούς που τον αποθέωναν και φώναξε “Heavy metal ρε μ….ά!!” σε άπταιστα ελληνικά! Και είναι 63!
Metal αγρίμια!
 

ΤΣΙΚΛΙΚ